Årets pokerpersonlighet...

Här kommer man hem, sätter på datorn och genast så får man sig ett gott skratt. Lokalkändisen har tydligen blivit utsedd till årets pokerpersonlighet vid galan "Svenska Pokerakademien". Skrattretande...

För det första, vilka eller vad är Svenska Pokerakademien? Jag vet faktiskt inte annat än att det måste vara en antal pappskallar som tar sig själva på alldelles för stort allvar.
Vad blir förresten nästa steg? Ett pokerparti med lokalkändisen som partiledare som kräver poker på skolschemat och skattelättnader för pokerspelare?

För det andra är det intressant att lokalkändisen i sitt tacktal hyllar sina kompanjoner. Samma kompanjoner som han sågade längst fotknölarna i ett mail till mig där han beklagade allt som har hänt och  lade all skuld just på samma kompanjorer som han nu hyllar. Årets hycklare var det som sagt (se tidigare blogg)

För det tredje så är det skrattretande att se all svågerpolitik inom pokern. I juryn satt Dan Glimne och säkert flera andra av lokalkändisens polare. Förra året fick just Glimne priset, detta år lokalkändisen och nästa år garanterat någon annan ur kompisgänget...
På tal om Glimne så har jag svårt att ta denne man på allvar. Hans enda intresse är att locka fler att börja spela poker, helst dessutom på Unibet förstås så att de kan fortsätta betala hans resor och buy-ins.
Aldrig någonsin har jag hört honom säga ett enda negativt ord om pokern och dess skumraskfigurer, eftersom det skulle förstås kunna medföra att spelare försvinner och därmed också mindre potentiella köpare av hans meningslösa pokerböcker.
När Grebban höll sin fiaskoturnering var Glimne givetvis på plats, men när samme Grebban visade sig vara inget annat än en simpel tjuv så höll Glimne förstås truten istället för att kraftigt fördöma honom...

Glimne är dock långt ifrån ensam, ta t. ex snorisen på Expressen Olle Råde. Snorisen fick ju t. ex åka till Las Vegas förra året för att bevaka WSOP, kanske får han det nu i sommar också.
Så självklart gäller det för snorisen att skriva så bra om pokern som det bara går och hålla sig väl med diverse pokerkändisar i Sverige, ankdammen är som sagt var liten och vem vet en vacker dag så kanske snorisen himself blir årets pokerpersonlighet...

Kommentarer
Postat av: Jomenvisst

Är det någon som någonsin har sett alla dom här mailen och bevisen du pratar om? Eller ljuger du bara och använder dina egna vedertagna sanningar som vanligt?

Lägg upp och häng ut då, I dare you! =)

2008-03-02 @ 13:32:35
Postat av: antikrist

Nu har jag hängt upp det, så kan du och alla andra se det...

2008-03-02 @ 14:30:53
Postat av: Roffe

Jag gissar att röstningsfingrarna knackats blodiga bland rövslickareliten på PS.
För det var väl inte en jury som enväldigt utsåg pristagarna?

Om det var en jury, visar ju denna att man inte har en susning om svensk poker. Eller vad som borde förväntas av "årets pokerpersonlighet".

Då borde ju Ken Lennaard fått pris för "All time fair play reward".
Eller Westerlund för "Best money management"
Varför inte Slasktratt för "Best pokerplayer in the world, all categories"...

2008-03-02 @ 14:37:41
Postat av: Roffe

JAG har sett dem och fått några stycken själv också.
Kanske läge att publicera dem också...

2008-03-02 @ 16:13:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0